banner
5 latest demands
Rekonstrukce elektroinstalace
Park vč. nákupu a osazení překážek
Nábytek - vybavení učebny
Rekonstrukce silnice
Propojení silnic
5 latest offers
Frézky nástrojářské - FN 32, výrobce TOS
Frézky nástrojářské - FNGP 40 CNC, výrobce INTOS
Soustruhy CNC - Masturn 50 CNC, výrobce MAS
Lisy hydraulické - P6381, výrobce Stanko SSSR
Soustruhy hrotové - SU 100/2000

Řada padů určených k drhnutí a čistících hub Scotch-Brite od 3M získala certifikaci HACCP

06/04/2012

Organizace HACCP International udělila certifikaci řadě čistících padů a hub Scotch-Brite k použití při čištění v provozech, kde dochází k přípravě, zpracování a manipulaci s potravinami podle HACCP a jejího programu o bezpečnosti potravin. 3M získalo certifikaci pro kompletní řadu čistících produktů určených k použití v potravinářských provozech. Zahrnuty jsou vyhlášené produkty pro drhnutí Scotch-Brite™Medium 96, Scotch-Brite™Medium Laminate 74 a celá řada produktů na lehké až náročné drhnutí. „Od této chvíle může každá restaurace nebo podnik rychlého občerstvení kdekoliv na světě zakoupit produkty Scotch-Brite na čištění a mít jistotu, že budou nejen efektivně čistit, ale lze je bezpečně používat v prostředí s potravinami,“ říká Jana Nováková z divize Budov a komerčních služeb společnosti 3M.



HACCP International uděluje certifikaci výrobcům produktů, které vynikají v oblasti potravinové bezpečnosti a splňují nároky potravinářských firem fungujících podle programu potravinové bezpečnosti založeném na HACCP. HACCP International vyhodnocuje produkty a služby předložené k certifikaci na základě protokolu analýzy rizika podle principů HACCP, které se řídí dokumentem Codex Alimentarious Světové zdravotnické organizace (WHO).

Zavádění systému kritických bodů, se kterými HACCP pracuje, spočívá v „prozkoumání“ celého sortimentu používaných surovin, v „prozkoumání“ všech činností přípravy jednotlivých druhů pokrmů (od příjmu surovin až po výdej hotového pokrmu). Prakticky jde o to, aby byla nalezena všechna potenciální nebezpečí, která během přípravy pokrmů hrozí a zároveň aby byla určena opatření, která uplatnění nebezpečí předchází. Zavádění systému kritických bodů není nic jiného, než upřesnění a formalizace toho, co je v provozech již prováděno, aby byly pokrmy zdravotně nezávadné.

 

houba_212

 

 

www.techtydenik.cz

Do you want to be informed about demands before others? Registrovat se k odběru novinek
banner

Proč využívat Industry-EU? Cíle portálu Industry-EU Poptávky a nabídky Industry-EU