Nová nápojová kategorie
Firma SIG Combibloc Neuhausen am Rheinfall vyvinula nový způsob plnění aseptických kartonových obalů kouskovitými produkty a vystavuje ho na výstavě Aseptipak 2009 26. a 27. října v Chicagu. Nový postup se nazývá Drinkplus a skýtá možnost podle údajů firmy asepticky plnit celé kusy ovoce, zeleniny a celé granule spolu s nápoji na bázi mléka a ovocných šťáv. Tím vzniká nová kategorie zdravotních a wellness nápojů, které se mohou skladovat při pokojové teplotě. SIG Combibloc podle svých údajů má více než dvacetileté zkušenosti s aseptickým plněním kouskovitých potravin. Tyto zkušenosti byly využity, aby byl vyvinut plnicí postup pro nápoje s kusovitým podílem. Nyní je možné plnit asepticky na standardním plnicím stroji nápoje s podílem do 10 % kusovitých podílů. Částice mohou mít délku a průměr až 6 mm. Výstava s přednáškou se koná bezprostředně před veletrhem Worldwide Food Expo Chicago. |