EPS a rekonstrukce LDZ | |
Energeticky úsporná opatření – TDS | |
Obnova soustavy veřejného osvětlení | |
Elektromontážní práce | |
Přístavba a stavební úpravy dílen - nábytek |
Экология - - Královéhradecký kraj
Ekologická potravina neboli bioprodukt je surovina rostlinného či živočišného původu, která pochází z ekologického hospodářství a je na ni vystaven platný certifikát. Jsou to potraviny, které jsou vyrobeny za podmínek určených zákonem, a musí splňovat požadavky týkající se jakosti a zdravotní nezávadnosti (bez použití chemických postřiků, umělých hnojiv či geneticky modifikovaných organismů). Ten, kdo produkuje bioprodukty, musí mít uzavřenou smlouvu o kontrole biokvality s uznávanou kontrolní organizací, která dohlíží na dodržování směrnic pro ekologické zemědělství stanovených zákonem. Kvalita bioproduktů je určována kvalitou celého zemědělského systému. Velkou roli hraje způsob, jakým byly rostliny vypěstovány, zvířata chována a jak byl bioprodukt zpracován, skladován a distribuován. Spotřebitel si je koupí bioproduktu vědom, že produkce byla šetrná k životnímu prostředí a ohleduplná k chovu zvířat. Rozdíly v kvalitě mezi bio a konvenčními potravinami jsou předmětem mnoha vědeckých studií. Bioprodukty musí být při uvádění na trh opatřeny chráněnou značkou a názvem, eventuálně ochrannou známkou producentského svazu a firemním názvem výrobce.