![banner](/images/banner1_lite.jpg)
Realizace rekonstrukce objektu | ![]() |
Vývoz a likvidace odpadů | ![]() |
Realizace opravy čerpadel | ![]() |
Vzdělávání pro členy | ![]() |
Dodávka CNC vertikálního obráběcího centra | ![]() |
14/08/2012 |
Vestavné spotřebiče jsou už běžnou záležitostí, volně stojící lednice a sporáky obvykle mizí s každou renovací původní kuchyně. Je to trend, který přináší praktičnost, pohodlí při vaření, vyšší bezpečnost pro děti, čistý design a vysokou užitnou hodnotu.
Ergonomické uspořádání kuchyně pro leváky. Pracovní činnost začíná směrem zprava doleva, kde je ve výšce pasu umístěná vestavná trouba. FOTO: SCONTO NÁBYTEK Kuchyňské linky mohou být čistě moderní, nebo rustikální. Ať už vypadají jakkoliv, jejich společným jmenovatelem jsou technologicky vyspělé vestavné spotřebiče, které zapadnou do korpusu kuchyně jako puzzle do skládačky. Ergonomie na prvním místěPříprava jídla od vyskládání z chladničky až po servírování voňavého pokrmu na stůl vyžaduje nejen čas, ale i přesun z místa na místo. Možná si ani neuvědomujeme, kolik kroků v kuchyni uděláme, ohneme se, zvedneme nad hlavu ruce apod. Rozmístění spotřebičů v kuchyni by proto mělo mít logiku, být účelné a praktické. A právě tomu jsou vestavné spotřebiče skvěle uzpůsobeny. Vestavné spotřebiče šetří místo v kuchyni a jsou bezpečnější. I malá sestava s vestavnou troubou a sporákem s výkonnou technologií práci v kuchyni ulehčí. FOTO: SCONTO NÁBYTEK Můžeme je instalovat přesně tam, kam potřebujeme. Sedí na milimetr přesně a také jsou mnohem bezpečnější před zvídavými dětmi. K vestavnému sporáku se neposední človíčci hůře dostanou, stejně tak chladnička a myčka schované za dvířky děti tolik nelákají. Kuchyň si určitě můžeme vymyslet podle svého a dát jí punc originality, ale dodržovat jisté ergonomické zásady se vyplatí. Logický tok vestavných spotřebičůPlatí, že pravák, aby měl vše při ruce, začíná vařit směrem zleva doprava (u leváků je to obráceně). Zcela vlevo by měla stát vestavná (může být i volně stojící) lednice a hned vedle ní odkládací plocha, na níž potraviny vyskládáme. Pak logicky následuje proces čištění a mytí, nesmí tedy chybět dřez a vestavná myčka (mají být blízko sebe).
Správná ergonomie je pro rozmístění spotřebičů důležitá. Zcela vpravo je vestavná trouba a mikrovlnka. FOTO: HANÁK KUCHYNĚ Za dřezem by měla následovat praktická velká přípravná odkládací plocha minimálně 90 cm (pro krájení, míchání apod.) a pak nesmí chybět zabudovaná varná deska. Od ní vpravo by měla být opět odkládací plocha ideálně 60 cm. Na konci linky vpravo může stát zabudovaná parní nebo kombinovaná trouba (praktická je ve výši pasu, nikoliv u podlahy) a vestavná mikrovlnka, kterou umístíme do výše očí. Kdo rád po ránu chutné latté, nezapomene na vestavný kávovar. Jak správně vybrat chladničkuTyto vestavné spotřebiče jsou největší v domácnosti, v provozu jsou po celý rok a jejich spotřeba elektřiny je na účtu rozhodně znát. Vybíráme jen kvalitní, od značkového výrobce se štítkovou hodnotou A ++ nebo ještě lépe A+++. Jejich spotřeba je v prvním případě o čtvrtinu a ve druhém až o polovinu nižší než u spotřebičů typu A. Také je dobré vybírat spotřebiče s technologií No Frost, protože se nemusíme starat o pravidelné odmrazování.
Více informací k článku najdete zde
www.novinky.cz |
Proč využívat Industry-EU? Cíle portálu Industry-EU
Poptávky a nabídky Industry-EU