Mobilní obytná buňka | |
Kancelářské potřeby | |
Dodávka technických plynů | |
Vybavení DM | |
Fotovoltaická elektrárna |
12/06/2019 |
Certifikace systémů managementu - ISO 22000
PRINCIPY CERTIFIKACE PODLE ISO 22000Problematika bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin je v centru zájmu spotřebitelů již mnoho let a v návaznosti na potřeby sjednotit roztříštěný přístup k řízení bezpečnosti potravin byl vytvořen v rámci působnosti Mezinárodní organizace pro normalizaci (ISO) standard orientovaný na celý řetězec subjektů, které podnikají s potravinami. Norma navazuje na zásady systému analýzy nebezpečí a kritických kontrolních bodů (HACCP) a kroky k jeho zavedení vypracované Komisí Codex Alimentarius a dále je rozvíjí, současně úzce navazuje na ČSN EN ISO 9001. Certifikát, vydaný nezávislým akreditovaným certifikačním orgánem zaručuje, že systém řízení bezpečnosti potravin, zavedený ve firmě, byl posouzen akreditovaným certifikačním orgánem a vyhovuje požadavkům standardu ČSN EN ISO 22000. REVIZE NORMY ISO 22000Mezinárodní organizace pro standardizaci (ISO) dokončila revizi normy ISO 22000. Zveřejnění nové verze normy ISO 22000:2018 proběhlo dne 18.6.2018 a tímto datem bylo ustanoveno tříleté přechodné období tzn. do 18.6.2021 pro její zavedení ve firmách. Platnost certifikátů vydaných podle norem ČSN EN ISO 22000:2006 / ISO 22000:2005 je stanovena paralelně – tedy nejdéle do 18.6.2021. V současné době je připravován český překlad normy a očekává se její zařazení do soustavy technických norem ČSN. Následně bude zahájena procedura akreditace pro normu ISO 22000:2018 u ČIA. Získání akreditace předpokládáme v první polovině roku 2019. Certifikace a recertifikace systémů managementu podle ČSN EN ISO 22000:2006 / ISO 22000:2005 bude probíhat nejdéle do 18.6.2020. Vzhledem k omezení platnosti certifikátů vydaných podle normy ČSN EN ISO 22000:2006 / ISO 22000:2005 do 18.6.2021 doporučujeme všem zájemcům o certifikaci a recertifikaci začít včas plánovat zavedení požadavků ISO 22000:2018 do jejich systému managementu bezpečnosti potravin. VÝZNAMNÉ ZMĚNY REVIZE NORMY ISO 22000
PŘÍNOSY CERTIFIKACE
CERTIFIKAČNÍ PROCESProces certifikace má tyto základní fáze:
INSTITUT PRO TESTOVÁNÍ A CERTIFIKACI, a.s.třída Tomáše Bati 299, Louky Zlín 763 02 Česká republika
Tel.:+420 577 601 238 Mob.:+420 734 766 321 E-mail: marketing@itczlin.cz Internet: www.itczlin.cz https://www.industry-eu.cz/firmy/institut-pro-testovani-a-certifikaci-a-s
|
Proč využívat Industry-EU? Cíle portálu Industry-EU Poptávky a nabídky Industry-EU