Vzdělávání pro členy | |
Dodávka CNC vertikálního obráběcího centra | |
TDS – Revitalizace muzejního parku | |
Oprava krytu vozovky | |
Modernizace učebny |
23/03/2012 |
Biopotravinou roku 2011 se stal ovčí sýr Arnika z Horského statku Abertamy na Karlovarsku. Vyhrál v desátém ročníku soutěže mezi 57 nominovanými potravinami. Soutěž pořádá Potravinářská komora a Svaz ekologických zemědělců. "Ovčí sýr Arnika nás okouzlil vynikající chutí. Sýry z ovčího mléka nejsou u nás dosud běžné," řekl předseda odborné poroty Pavel Maurer. Vítězný sýr je lisovaný z nízkozahřívané sýřeniny s dobou zrání od dvou do šesti měsíců. Horský statek Abertamy vyrábí nedaleko Božího Daru v Krušných horách sýry z kravského, kozího i ovčího mléka. "Naše sýry podléhají vlivům přírody a ročních období. Jejich kvalita a chuť se mění v závislosti na různých faktorech, jako je druh pastvy, počasí nebo roční období," uvedl jednatel firmy Petr Zacharda. Sýr Arnika vyhrál také kategorii mléčných výrobků. Dalšími oceněnými produkty jsou bez-lepkové pohankové perníčky z Biopekárny Zemanka, vinný mošt Veltlínské červené rané BIO 2011 od vinaře Pavla Bindera, Barunčin BIO džem ze Statku Tilia nebo ječné lívance společnosti PRO-BIO. Podle organizátorů soutěže byl velký zájem v kategorii vín z ekologických hroznů. Stejně jako loni vyhrál Vinselekt Michlovský se svým Hibernalem - víno s přívlastkem pozdní sběr 2009. www.enviweb.cz |
Proč využívat Industry-EU? Cíle portálu Industry-EU Poptávky a nabídky Industry-EU