Opěrná zeď | |
Podací razítka | |
Elektroinstalační práce | |
Elektroinstalační práce | |
Revitalizace hřiště a výstavba nových kabin |
18/11/2010 |
Koncern Tetra Pak vyrábí nejen nápojové kartony a související plnicí techniku, nýbrž také výrobní zařízení pro zpracování nápojů. Nyní koncern vyvinul tzv. technologii „One-Step“, nový postup, který enormně urychlí výrobu UHT mléka (UHT – Ultra-high temperature processing, česky „vysokoteplotní úprava“, je jedna z metod konzervace potravin. Na rozdíl od sterilizace nebo pasterizace dosahuje delší doby skladovatelnosti, dokonce i při pokojové teplotě, např. u mléka trvanlivost 3 – 6 měsíců). Při technologii One-Step je v nepřetržitém postupu surové mléko nejprve předehřáto, vyčištěno, separováno, standardizováno a homogenizováno. Pak následuje UHT ohřátí, přes výměník tepla je ochlazeno a přečerpáno do dvou vyrovnávacích tanků. To zkrátí čas zpracování ze dvou dnů na několik hodin a sníží výrobní náklady ve srovnání s konvenčním řešením o 50 %. Inovace One-Step je v tom, že ohřátí, separování a standardizování je spojena v jeden krok a tím se výrobní pochod zjednoduší a urychlí. Zkrácení času zpracování surového mléka zahrnuje také dodatečný postup aseptického meziskladování. Tím je možný kompletně automatizovaný a kontinuální UHT provoz, s menším počtem provozních kroků a menšími objemy. Technologie One-Step může snížit přesným dávkováním chemických čisticích prostředků potřebu energie a vody až o 35 % a náklady až o 60 %. Sníží se také ztráty v potrubí na produktu ve srovnání s konvenčním UHT postupem až o 30 %. |
Proč využívat Industry-EU? Cíle portálu Industry-EU Poptávky a nabídky Industry-EU