Poptáváme kooperanta pro výrobu | |
Oprava studentských pokojů vč. výměny nábytku | |
Výměna koberců | |
Výstavba požární zbrojnice | |
Rekonstrukce prostoru dvorany |
18/07/2013 |
Nenasycené mastné kyseliny omega 3, které jsou obsaženy především v rybím tuku, snižují riziko srdečních a cévních onemocnění i úmrtí na infarkt, mají protizánětlivé účinky, ovlivňují proces srážení krve a také zlepšují kvalitu vlasů a nehtů. Pokud se podávají ve správných dávkách, mohou prodloužit lidský život. Konzumaci rybího tuku doporučují odborné lékařské společnosti a v některých zemích je rybí tuk na lékařský předpis. Novinářům to řekl Daniel Pella z Lékařské fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafaříka v Košicích.
Rybí tuk může působit také proti srdečním arytmiím. Ty se sice léčí speciálními léky, které však mají nežádoucí účinky. Pella uvedl, že pozitivní působení mastných kyselin omega 3 na pokles úmrtnosti na choroby srdce i na pokles celkové úmrtnosti potvrdily rozsáhlé zahraniční studie.
Lidské tělo si neumí kyseliny omega 3 vyrobit a musí je získávat z potravy. Na tyto kyseliny jsou bohaté mořské ryby, především makrely, lososi a čerství tuňáci. Konzervovaný tuňák má však jen desetinu dávky obsažené v čerstvém mase. Treska obsahuje sedmkrát méně kyselin omega 3 než makrela a jejich obsah v kaprovi je pouze minimální.
O Eskymácích, jejichž strava je bohatá na ryby, se ví, že jen málokterý z nich podlehne ischemické chorobě srdeční. Nemoci srdce jsou méně časté i ve středomořských zemích, uvedl Pella.
Kyseliny omega 3 byť v menší míře jsou také v rostlinném tuku, vlašských ořeších a různých semínkách.
Jitka Klejnová - ČTK
Dopor.: Výtažek z rybího tuku očištěný od toxických látek, které mohu být v rybách, je obsažen i v Herbalifeline.
Radim Svoboda - Centrum redukce váhy Moravská 22 796 01, Prostějov
+420 775 364 785
|
Proč využívat Industry-EU? Cíle portálu Industry-EU Poptávky a nabídky Industry-EU