banner
5 latest demands
Kompresor
Dodávka a instalace elektronické požární signalizace
Elektroinstalace osvětlení
Stavební práce
Dostavba a rozšíření ZŠ a MŠ
5 latest offers
Stavebnictví
OHÝBAČKA BETONÁŘSKÉ OCELI - SPECIAL 42S
Horizontální vyvrtávačka WH 10 CNC po generální opravě a modernizaci
Zajistíme úklid sněhu z komunikací
Frézky nástrojářské - FN 32, výrobce TOS

Kvalitní příbor vydrží navěky

17/12/2012

 

Při výběru příboru v kamenných obchodech a na e-shopech zjistíme, že sada 24 kusů může stát pár stovek korun, ale také i sto tisíc. Není snadné se při nákupu příboru zorientovat.

Některé levnější, i když designově vyvedené kousky, se časem ohýbají, rukojeť se začne stáčet. Materiál podléhá poškrábání nebo zešedne vlivem působení potravinových kyselin. Důležité také je, aby byl povrch příboru chuťově neutrální a nenáročný na údržbu.

Jak nakupovat

Značkový kvalitní příbor se může dědit z generace na generaci. Stříbrné příbory nebo galvanicky postříbřené příbory (vrstvou 90g stříbra) zůstanou dlouho krásné i při každodenním používání. Záleží na nás, zda pořízení příborů chápeme jako dlouhodobou investici, nebo jen jako nákup užitečné věci.

pribor_400

 

Značkový příbor se může dědit z generace na generaci. Cena od 5000 Kč/24 kusů.

FOTO: SOLA

Sety příborů si můžeme vybrat v několika početních variantách, obvykle se prodávají sady 5, 16, 24, 30, 68 nebo 70 kusů. Početnější sady zahrnují také např. lopatky na dort, dezertní vidličky, servírovací lžíce, servírovací vidličky, lžičky na předkrm, na müsli, cukr, zmrzlinu, dále naběračky na polévku a omáčky, příbory na ryby, salát, na grap atd.

 

Příbory bývají z nerez oceli, někdy se speciálními povrchovými úpravami, s postříbřenými či zlacenými rukojeťmi.

Plastové rukojeti nabízejí širokou škálu barev a rozveselí každý prostřený stůl. Samostatnou kategorií je dětský příbor, kdy se mnozí rodiče smíří třeba s plastem, jehož moderní zpracování umožňuje např. u nožů dostatečnou pevnost na krájení masa.

Jak správně rozmístit příbory na stole

Na rodinných oslavách a svatbách hosté ocení kultivované stolování, mezi které patří i správné uspořádání příborů na stole. Příbory nikdy neschováváme pod okraj talířů, pokládáme je 2 až 3 cm od okraje největšího talíře.

Nad talíř umístíme lžičku a vidličku na dezert. Na každý chod používáme jiný příbor, takže počet příborů se mění podle počtu chodů. Vždy začínáme jíst příborem, který je nejdále od našeho talíře. Jeden chod = jeden z příborů. Při předkrmu bereme jako první příbor z vnější strany.

pribor1_400

 

Příbory s dekorativním zlacením myjeme raději ručně a ukládáme do speciální kazety, která chrání každý jednotlivý kus.

FOTO: SOLA

Vidličku klademe vlevo od talíře, špička směřuje nahoru. Vidlička na předkrm je na levé straně, nejdále od talíře, po ní následuje vidlička pro hlavní jídlo (blíže k talíři). Nůž umístíme vpravo, ostří směřuje k talíři.

Polévkovou lžíci klademe vedle nože, dnem na stůl. Polévková lžíce je poslední na pravé straně, po ní následuje salátový nůž a nůž na hlavní jídlo.

 

Více nformací najdete v příloze   zde

 

 

www.novinky.cz

Do you want to be informed about demands before others? Registrovat se k odběru novinek
banner

Proč využívat Industry-EU? Cíle portálu Industry-EU Poptávky a nabídky Industry-EU